Bouwcontrol Nederland - specialist in energiebesparing en gecertificeerd adviseur

Wij voorzien een kantoor, bedrijf, winkel of woning van een verplicht energielabel.
Industrieweg 12J, 5753 PC Deurne  085-0188 488

Search

DIRECT CONTACT 085-0188 488

19 oktober kwam de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) met het bericht dat inmiddels de eerste boetes aan vastgoedeigenaren zijn uitgedeeld. Deze boetes volgden nadat in 2016 inspecties waren aangekondigd in de sector. De ILT heeft de verkopen van juli en augustus 2016 tegen het licht gehouden en dus verschillende verkopers beboet. In totaal is €.75,000,- aan boetes opgelegd. De hoogste boete bedraagt ruim €.10.000,-.

Hierbij betreft het nu nog verkopers die minimaal vijf gebouwen hebben verkocht en waar bij één of meerdere van deze panden geen label aangetroffen is. Het energielabel is echter al sinds 2015 verplicht bij elk transactiemoment. Het laat zich dan ook aanzien dat in de toekomst dus ook verkopers die slechts één gebouw verkopen of verhuren zonder definitief label beboet kunnen worden. Hierbij geeft de ILT in tegenstelling tot bij woningen niet eerst een waarschuwing.

De boete voor het ontbreken van een label bij bedrijfspanden kan oplopen tot €.20.250,- Om hoge boetes te voorkomen is het verstandig om tijdig een energielabel aan te vragen. Deze kunnen alleen worden opgesteld door een gecertificeerd bureau, zoals Bouwcontrol Nederland.

Zie voor meer informatie ook het bericht van de ILT

https://www.ilent.nl/onderwerpen/energielabel/nieuws/2017/10/19/boetes-voor-verkoop-utiliteitsgebouwen-zonder-energielabel