Bouwcontrol Nederland - specialist in energiebesparing en gecertificeerd adviseur

Wij voorzien een kantoor, bedrijf, winkel of woning van een verplicht energielabel.
Industrieweg 12J, 5753 PC Deurne  085-0188 488

Search

DIRECT CONTACT 085-0188 488

De beschikbaarheid van onze energiebronnen is niet onuitputtelijk. Dat inzicht noopt ook woonconsumenten tot keuzes. Wonen kost energie. Verwarming, verkoeling, water, gas, licht en elektriciteit zijn vanzelfsprekende voorzieningen, maar met een kostenplaatje. Om een goede balans te vinden tussen de materiële kosten (van energie en geld) en immateriële opbrengsten (wooncomfort) is het zinvol een Energie Prestatie Advies (EPA) te laten uitvoeren.

BouwControl Nederland is een gecertificeerd EPA-adviesbureau. Onze adviseurs analyseren het energetisch rendement van uw woning. Zij signaleren besparingskansen en berekenen desgewenst de terugverdientermijn van isolerende maatregelen. Voorts geven zij concrete aanbevelingen, bijvoorbeeld om installatietechnische verbeteringen toe te passen. Een EPA-maat werk rapport biedt volop aanknopingspunten om energiek werk te maken van kosten verlagen.

Bespaar op uw woonlasten!

Onze gekwalificeerde EPA-adviseurs staan niet alleen particuliere woningbezitters met raad en daad bij, woningcorporaties en vereningingen van huiseigenaren en beheerders laten zich eveneens graag adviseren door BouwControl Nederland. Bespaar ook op uw jaarlijks terugkerende woonlasten en laat u deskundig EPA-adviseren!

M.i.v. 2008 is het voor een eigenaar/verkoper of verhuurder verplicht om bij verkoop of verhuur van een woning of utiliteitsgebouw zoals bijvoorbeeld een kantoor of winkel een energielabel te tonen. Dit energielabel, ook wel energiecertificaat genoemd is vergelijkbaar met een label zoals al bij o.a. wasmachines en koelkasten gebruikt wordt. De koper/huurder krijgt zodoende inzicht over het energiegebruik en comfort van het pand.

ENERGIELABEL

Vanaf 1 januari 2008 is het verplicht een energielabel (energieprestatie certificaat) aan de nieuwe huurder of koper te overleggen. Het energielabel is niet nodig voor woningen niet ouder dan 10 jaar.

Diploma's voor Energielabel per 1 november 2008 verplicht.

Het Centraal College van Deskundigen van de Stichting KBI heeft in haar vergadering van 10 juni jl. besloten dat de EPA-opnemer en de EPA-adviseur voor woningen met ingang van 1 november 2008 in het bezit moeten zijn van een bewijs van vakbekwaamheid (diploma). Na deze datum mogen er geen opnames voor energielabels meer worden uitgevoerd door niet geregistreerde EPA-opnemers en mogen ook geen energielabels worden verstrekt door niet officieel geregistreerde EPA-adviseurs!

De verkoper/eigenaar dient voor het energielabel te zorgen. Het energielabel is gebouwgebonden en geeft de energiezuinigheid weer, zodat direct zichtbaar is hoeveel energie een gebouw 'verbruikt'. BouwControl Nederland is NL/EPBD gecertificeerd en kan u voorzien u van een energieprestatiecertificaat. En om geen energie te verspillen, bieden wij u het energieprestatiecertificaat ook in combinatie aan met een bouwtechnische keuring. U ontvangt een uitgebreid rapport met als bijlage het energielabel.

Hoe werkt het energielabel?

De energieprestatie van een gebouw wordt weergegeven in een energie index en via een gestandaardiseerde energieklasse -indeling (van A++ t/m G). A++ is het meest zuinig en G het minst. Deze labels worden al toegepast bij auto's en witgoed. Het Energieprestatie Advies Woningen geeft bij het energielabel een lijstje met maatregelen die de energieprestatie kunnen verbeteren.

Het Energielabel wordt opgesteld aan de hand van een aantal vastgestelde criteria:

* De aanwezigheid en omvang van isolatie in muren, vloeren en daken;
* De opbouw van de constructie, de aanwezige isolatie en eventuele luchtspouwen;
* De aanwezigheid en typering van installatie: verwarming, ventilatie etc.;
* De aanwezige beglazing en typering.

Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Epa - maatwerk advies

Daarnaast is het mogelijk om middels een zogenaamd. Epa - maatwerk advies verschillende energiebesparende opties te tonen, hierbij zal tevens de mogelijke verbetering van het label in beeld gebracht worden.

Vraag hier uw offerte aan! Wij hanteren zeer scherpe tarieven.

Energielabel aanvragen

Aanvraag formulier

Voor het aanvragen van een van een van onze diensten kunt u het onderstaande aanvraagformulier invullen.
Naam*
Vul a.u.b. uw naam in.

E-mailadres*
Vul a.u.b. uw e-mailadres in.

Telefoonnummer*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.

Straatnaam + huisnummer*
Vul a.u.b. uw straatnaam en huisnummer in.

Postcode*
Vul a.u.b. uw postcode in.

Woonplaats*
Vul a.u.b. uw woonplaats in.

Uw bericht*
Schrijf a.u.b. uw bericht.

Anti-spam code*
Anti-spam code
Verkeerde of geen code bij antispam ingevuld.